L'alcaldessa d'Aitona adverteix que els temporers de la fruita es desplaçaran aviat al Pla d'Urgell i fins i tot al Penedès

14/07/2020

Rosa Pujol recomana als alcaldes de tots aquests territoris "que tinguin els espais d'aïllament preparats i sobretot que passin de la fase de represa a la fase 3".

L'alcadessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha recomanat avui que els pobles on la campanya de fruita estigui a punt de començar es preparin i adoptin totes les mesures pertinents per no tenir un confinament total flexible com els que han patit els pobles del Baix Segre. Els treballadors temporers es desplaçaran cap al Pla d'Urgell i comarques limítrofes per la collita de pera i poma, i més tard cap a les zones vitivinícoles, com el Penedès, per participar a la verema, tot i que la necessitat de mà d'obra tan al Pla d'Urgell com a les zones a veremar és molt menor que al Baix Segre, intensiu en fruita de pinyol i primera zona productora d'Europa en aquestes varietats.

"Penseu que queda una setmana de campanya de la fruita als municipis del Baix Segre. Ara anirà pujant i canviarà de comarca. Anirà fins al Segrià nord, el Pla d'Urgell i fins al Penedès", diu Pujol, que recomana als alcaldes de tots aquests territoris "que tinguin els espais d'aïllament preparats i sobretot que passin de la fase de represa a la fase 3".  

Infolleida