L'alcalde de Torrebesses presideix l'Associació de Micropobles

22/07/2019

L’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea (ERC-AM), és el nou president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, que reuneix municipis amb menys de 500 habitants. Urrea, que fins ara havia sigut vicepresident d’aquesta entitat, ha estat elegit aquest mes per tal de rellevar en la presidència Carme Freixa durant l’assemblea general de l’entitat.

En aquest sentit, el nou president ha establert com un dels seus primers objectius augmentar el nombre d’ajuntaments afiliats: ara són 150 dels 320 municipis catalans amb menys de mig miler de veïns censats.

D’altra banda, també vol reforçar els vincles de l’associació amb la resta d’entitats municipalistes.

Tot plegat té com a final augmentar la visibilitat i la influència dels pobles petits, en un moment en què creix la preocupació per la despoblació de les àrees rurals. Urrea va indicar que l’Associació de Micropobles “vol ser un referent i ser tinguda en compte” en l’elaboració de lleis i la presa de decisions de les diferents administracions.

Urrea va recordar que els municipis de menys de 500 habitants de Catalunya sumen tan sols un 1,2 per cent de la població, però la seua superfície inclou el 33 per cent del territori català. L’entitat ha lamentat des de fa anys que els recursos d’aquests ajuntaments no estan a l’altura per gestionar una tercera part de l’extensió de Catalunya. Urrea va citar com a exemple la normativa urbanística. “No pot ser que se’ns apliqui la mateixa que a Barcelona”, va dir. “També quan es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva estem en desavantatge”, va afegir, al no tenir la mateixa dotació de personal per poder elaborar sol·licituds i projectes que consistoris amb un pressupost més gran.

SEGRE.COM