L'Ajuntament de Vilanova de Segrià porta la fibra òptica a una urbanització amb més de 200 veïns i veïnes

28/06/2020

Fa quatre anys va fer parar les obres de Telefónica que passava de llarg la fibra pel poble

L'Ajuntament de Vilanova de Segrià està finalitzant les obres de portada de la fibra òptica a l'urbanització del Secà del Melé, un nucli situat a peu de la carretera N-230, a més d'un quilòmetre del centre urbà i que habiten més de 200 veïns i veïnes. Dona així compliment a una històrica reivindicació d'aquesta urbanització, que limita amb el terme municipal d'Alguaire.
Cal recordar que fa quatre anys l'Ajuntament de Vilanova de Segrià va ser el primer de tot l'Estat que va fer parar els treballs de cablejat de Telefònica perquè passava la fibra òptica pel centre del poble sense donar servei a la població. Curiosament, Telefònica feia servir el nucli urbà de Vilanova només com a suport del cable per portar el servei d'internet d'alta velocitat a una empresa i a una antena situades al costat de l'urbanització del Secà del Melé, que tampoc se'n va poder beneficiar. Una circumstància paralel·la a la que succeeix ara en alguns petits pobles del Pirineu, on es porta la fibra òptica al jutjat de pau però es deixa desabastida la resta de la població.
A Vilanova fa tres anys la companyia Adamo va cablejar el poble amb fibra òptica connectant-la a les bases que l'Ajuntament va obligar Telefònica a deixar operatives al nucli urbà si volia continuar les obres de cablejat 'de pas'. Ara ha estat el mateix Ajuntament el que ha fet extensiu aquest servei d'internet d'alta velocitat fins l'esmentada urbanització.
Infolleida