L'Ajuntament de Montoliu instal·la caixes niu i refugi per a ratpenats i orenetes

06/07/2020

Activitat pública programada per aquest proper dissabte 11 de juliol.

L'Ajuntament de Montoliu de Lleida ha programat per a aquest proper dissabte, 11 de juliol, una bonica activitat pels veïns i veïnes: la instal·lació de caixes niu i caixes refugi per a ratpenats, orenetes i altres ocells. L'activitat inclou també xerrades sobre aquestes espècies insectívores, beneficioses per al ser humà. L'Ajuntament ho ha preparat així:

9 – 11:30 h zona del Camp de Futbol
11:30 – 13 h zona del Cementiri

Durant el matí de dissabte instal·larem en aquestes dues zones unes caixes refugi per a ratpenats, unes caixes niu per a ocells insectívors i uns nius d’oreneta.

Es tracta d'una iniciativa per afavorir la pervivència d'aquestes espècies beneficioses que fan també una funció en la reducció de mosquits i altres insectes molestos.

Aprofitarem per parlar sobre curiositats i mites d’aquests animals tan propers, com per exemple, per conèixer com hi veuen/senten, saber les quantitats que poden arribar a menjar…

Un animem a apropar-vos per conèixer com viuen les orenetes i els ratpenats i, sobretot, per saber per què els hi beneficiem espais on poder viure!

En les actuals condicions derivades de la Covid-19 us recordem que per participar en l'activitat cal dur mascareta i mantenir la distància de seguretat.

Infolleida