L’Ajuntament d’Alpicat inverteix 15.419,15€ en la nova línia d’ajuts per al comerç i les empreses

02/03/2022

 S’ha liquidat aquesta quantitat dels 21.000€ que estaven destinats a aquesta partida, atenent 16 sol·licituds

L’Ajuntament d’Alpicat ha liquidat un total de 15.419,15€ dels 21.000€ que estaven destinats a la nova línia d’ajuts per al comerç i les empreses impulsada per la regidoria de Promoció Econòmica.

La convocatòria per aquests ajuts es va posar en marxa el passat mes de novembre i contemplava concedir un total de 21.000€ per a subvencions destinades a l’impuls i millora de l’activitat comercial i empresarial a la inversió realitzades durant l’any 2021, amb l’objectiu de donar continuïtat a les iniciatives de dinamització comercial.

Finalment, es van presentar 18 sol·licituds, de les quals 2 van ser excloses per no reunir tots els requisits, de manera que finalment van ser 16 les sol·licituds ateses. Tenint en compte que l’import màxim que es concedia era de 1.000€, i atès que alguna de les sol·licituds no arribava a aquesta xifra, finalment s’han liquidat 15.419,95€. Les inversions per a les quals s’han demanat ajuts han estat diverses, com ara equips tècnics i de gestió, millores de les instal·lacions energètiques, d’interiorisme, etc.

Cal recordar que les sol·licituds s’havien de presentar abans del 15 de desembre de 2021 i que la convocatòria anava adreçada a persones físiques o jurídiques amb establiment fix a Alpicat. Eren despeses subvencionables les inversions necessàries per adaptar-se a canvis normatius; l’adaptació de locals per a implantació de noves activitats; la maquinària necessària per al correcte desenvolupament de l’activitat; els equips informàtics exclusivament vinculats a l’activitat empresarial; les instal·lacions i obres (exposició i venda, senyalització, accessibilitat, sistemes de seguretat, accessibilitat, estalvi energètic, tractament de residus, etc.); el mobiliari necessari per al correcte desenvolupament de l’activitat; els projectes arquitectònics i interiorisme; i la implantació de comerç electrònic.

L’import mínim de la inversió havia de ser 1.000€ (excloent l’IVA), i la quantia dels ajuts era del 50% del pressupost presentat (excloent l’IVA), amb un màxim de 1.000€ per empresa o establiment comercial sol·licitant, i un 70% si la inversió es feia en empreses amb domicili fiscal a Alpicat. La quantia màxima pressupostària que es destinava a aquests ajuts era de 21.000€.

 

 

 

 

Infolleida