L’Ajuntament d’Almacelles s’afegeix a les crítiques pel preu excessiu de l’aparcament de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida

19/03/2019

Arran de les darreres notícies aparegudes en algunts mitjans de comunicació, en les què es donava compte del preu excessiu que comporta haver d’aparcar a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l’Ajuntament d’Almacelles  també es vol afegir a aquesta queixa, atès que és notori el malestar entre molts usuaris d’aquest centre mèdic de referència a les comarques de Ponent.

 

De fet, l’Ajuntament d’Almacelles va ser l’únic ajuntament en fer avinent aquesta queixa, a través d’una moció que va ser àmpliament recolzada el 25 de gener de 2007, un any abans que es posés en funcionament l’aparcament de pagament de l’hospital. A més de fer-la arribar a les autoritats del Departament de Salut i a la plataforma ALDEP de gratuïtat per a l’aparcament de l’Arnau, es deixava palès que pagar per aparcar en un hospital públic suposava un greuge per a tots els usuaris que es veurien obligats a romandre en aquell hospital, ja fos en condició de malalt o com acompanyant d’alguna persona ingressada. A més, a més, el col·lectiu d’usuaris de comarques era el més perjudicat per aquesta mesura, ja que es veien obligats a emprar el vehicle privat en contraposició als habitants de la ciutat de Lleida qui tenien i disposen de transport públic per anar a aquest hospital.

 

Més de deu anys després, el greuge continua i ara es constata que el preu d’aquest aparcament és excessiu i que tenir el vehicle en aquest aparcament pot suposar una despesa de més 15 euros diaris per usuari. Des de l’Ajuntament d’Almacelles es vol deixar constància que el dret a la salut pública no pot estar sotmesa a les lleis del Mercat, i que caldria incidir més en facilitar àrees d’aparcament dissuasòries properes i gratuïtes, per tal de beneficiar a la multitud d’usuaris que es veuen obligats a visitar aquest hospital a diari. Una altra de les mesures que es podrien estudiar és la d’aplicar alguna mena de reducció o abonament que faci realment efectiva una rebaixa substancial en el preu d’aquest aparcament, ara per ara, del tot abusiu.

Infolleida