L’Ajuntament d’Almacelles, preocupat pels rebrots de Covid-19 detectats en diferents poblacions de la Franja

22/06/2020

L'augment sobtat de casos s'han produït a les localitats de Binèfar i Saidí.

Arran dels casos de nous rebrots de Covid 19 detectats en algunes poblacions de la Llitera, el Baix Cinca i el Cinca Mitjà, que han fet que el Govern d’Aragó decretés el retorn d’aquestes comarques a la Fase 2 de confinament, l’Ajuntament d’Almacelles, a través del seu alcalde el Sr. Josep Ibarz, ha fet arribar la seva preocupació, ja que municipis limítrofs com Almacelles, es veuran perjudicats en l’àmbit familiar i social (a l’haver molts membres de famílies que viuen a banda i banda dels dos territoris) i econòmicament (ja que novament molts negocis i empreses es veuran obligats a tancar o a reduir els aforaments autoritzats).
Al mateix temps, afegeix l'alcalde Ibarz, que caldria posar més mitjans i controls en algunes empreses agropecuàries d’aquestes comarques aragoneses, ja que és en el trasllat de molts treballadors de diferents punts de l’Estat que arriben a la recerca de feina, que són portadors del virus i que els fan especialment sensibles a l’hora d’encomanar-lo a d’altres persones que ja estan establertes en aquests territoris.

Diversos focus de contagi detectats a dues comarques de la Franja de Ponent, la Llitera i el Baix Cinca, i també a la comarca aragonesa del Cinca Mitjà, han obligat les autoritats ha retornar els territoris a la fase 2 de la desescalada. L'augment sobtat de casos s'han produït a les localitats de Binèfar i Saidí.

La consellera de Sanitat d'Aragó, Sira Repollés, i el director general de Salut Pública del Govern d'Aragó, Francesc Javier Falo, ho han anunciat aquest dilluns en roda de premsa. Des del govern aragonès s'ha recomanat limitar els desplaçaments d'entrada i sortida d'aquestes zones, però han recordat que aquesta qüestió "no deixa de ser una recomanació", ja que l'executiu no te capacitat per limitar la mobilitat.


Aquests retrocés implica la modificació dels aforaments al 50% en l'interior de l'hoteleria sense accés a barra, un terç de l'aforament a piscines i mesures de distanciament social. 

Fins al moment, hi ha 25 positius, i d'aquests 16 dels casos es corresponen amb contactes afectats ja diagnosticats prèviament.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, es reunirà amb el govern aragonès per analitzar el brot a la localitat de Saidí. Aquest mateix diumenge es van fer 178 proves PCR per confirmar l'abast d'aquest focus.

Infolleida