L’Ajuntament d’Almacelles i l’Agència de Residus comparteixen la necessitat d’ampliar l’actual Deixalleria

25/01/2021

Avui ha tingut lloc una reunió entre l’alcalde d’Almacelles, Sr. Josep Ibarz, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, el Sr. Josep Maria Tost. En aquesta reunió s’han tractat diferents assumptes relacionats amb la gestió de residus al municipi, així com la millora i ampliació de la Deixalleria, que requereix d’una inversió important per part de l’Agència de Residus, i que –alhora- permetrà l’ampliació de les seves instal·lacions.
En aquest punt, s’ha determinat –en primer lloc- que l’Ajuntament d’Almacelles demanarà a l’Agència de Residus l’elaboració d’un Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus, que permetrà ajustar-se a les normatives i directrius europees sobre aquests temes. Permetrà, a més, cercar fòrmules per millorar i incrementar la recollida de residus com la fracció orgànica o selectiva.
En segon lloc, i davant les noves línies d’ajut que treurà l’Agència de Residus per a aquest 2021, l’Ajuntament demanarà al Consell Comarcal del Segrià –titular de la Deixalleria- que presenti la petició d’aquesta convocatòria per redactar un nou projecte d’ampliació i actualització de les instal·lacions, ja que s’ha quedat del tot obsoleta davant l’increment dels residus que es generen en l’actualitat.
Infolleida