L'Ajuntament d'Almacelles endega una campanya de suport als bars i restaurants de la població

20/11/2020

Aquesta setmana l’Ajuntament ha iniciat una campanya informativa amb 3000 folletons de suport als bars i restaurants de la població. Aquesta és la carta que els dirigeix l'alcalde:
Benvolguts/udes ciutadans/es d’Almacelles
Com ja sabeu, aquest 2020 està sent un any molt complicat per a tothom. Els estralls causats pel Covid-19 són enormes i els sectors econòmics castigats són també molt nombrosos. Tothom, en la mesura que sigui possible, ha de posar de la seva part per, sinó revertir, intentar pal·liar els danys ocasionats.
Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Almacelles volem contribuir a ajudar empresaris, autònoms i les seves famílies. El comerç i, més concretament, l’àmbit de la restauració ha rebut un cop fortíssim amb el tancament temporal de les seves instal·lacions i ara cal treballar de valent per intentar que, quan obrin, puguin tornar el més aviat millor a la normalitat.
Les mesures que s’impulsen des del nostre consistori per a aquests col·lectius són, en essència:
- Bonificació en la taxa d’escombraries.
- Instal·lació de tanques protectores per tal de facilitar a bars i restaurants la col·locació de les terrasses a la via pública.
- Bonificació al 100% l’ocupació de la via per les terrasses d’enguany i per a les de l’any vinent.
Desenvolupar aquestes iniciatives no és fàcil en els temps que corren, i no perquè des de l’Ajuntament no es vegi clar que és de justícia ajudar en tot el que es pugui a aquest sector, sinó perquè a hores d’ara no hem rebut cap ajuda des de la Generalitat ni del Govern de l’Estat. Tot plegat, ens obligarà a ajustar el cinturó de les arques municipals i deixar alguns projectes en espera, però ara la prioritat és salvar l’economia del nostre poble.
Des de les xarxes socials –especialment Almacelles Km0, amb la col·laboració d’UCSA–, fa temps que promocionem el nostre teixit comercial, amb nombroses accions que, fins i tot, han comportat l’edició de vídeos. De feina no es pot dir que no se’n fa, tot el contrari per tal que les nostres botigues siguin un referent comercial.
Ara, i dins d’aquesta dinàmica de promoció continuada, duem a terme un pas més amb l’edició i repartiment d’aquest fulletó informatiu, dels nostres bars i restaurants per tal que pugueu fer les vostres comandes, una forma més, per donar una empenta als nostres veïns i veïnes en aquests moments encara d’incertesa, i més quan encara no sabem com evolucionarà la pandèmia i quan aquests establiments podran gestionar el seu negoci com ho feien abans.
La nostra obligació, com a Ajuntament, és no deixar de lluitar en cap moment per tornar a una certa normalitat. Estic convençut que, malgrat els dubtes i els temors, segur que entre tots ens en sortirem si posem el nostre granet de sorra.
Josep Ibarz Gilart
Alcalde d’Almacelles.
Infolleida