L'Ajuntament d'Almacelles compra terrenys urbanitzables per fer-hi horts urbans

30/12/2020

L’Ajuntament d'Almacelles ha fet avui efectiva la compra d’un terreny urbanitzable de 18.635 metres quadrats als Sectors 6 i 25 d’Almacelles per un import de 4,4 € el metre quadrat. L’objectiu de l’Ajuntament és aprofitar els bons preus per ampliar el patrimoni públic i alhora fer-n’hi un ús social. En aquest sentit l’alcalde, Josep Ibarz, ha manifestat que els tècnics treballen en la possibilitat de crear i dissenyar parcel·les per fer un espai d’horts urbans.
Els Horts Urbans tenen uns importants valors socials entre les persones que hi participen, ja que els permeten ocupar el seu temps, afavoreixen la creació d'un teixit de noves relacions i milloren la seva qualitat de vida mitjançant una activitat física molt positiva per a la seva salut. També tenen un alt valor ambiental per a la ciutat, ja que esdevenen nous espais verds públics en els quals l'horta és la protagonista.
Altres aspectes destacats són la seva funció d'educació ambiental, mitjançant la realització d'activitats destinades a les escoles que permeten als nens i les nenes conèixer el món agrari i els principis de l'agricultura ecològica, així com una funció social de convivència entre generacions, ja que les activitats educatives que es fan als horts urbans faciliten la relació entre els infants i les persones grans.
Infolleida