L'Ajuntament d'Aitona reactiva el projecte 'Apadrina un fruiter'

23/05/2020

Per promoure, ara que s'inicia la campanya, el consum de fruita i de productes de proximitat.

Amb l’inici de la campanya de la recollida de la fruita a Aitona i al conjunt de les terres de Lleida l’Ajuntament reactiva de nou el projecte “Apadrina un fruiter”, amb l’objectiu de seguirposant en valor des del municipi la tasca delsector agrícola -especialment afectat en aquests moments per la pandèmia de la Covid-19- i continuar promovent entre la població el consum de fruita i de productes de proximitat.

 

“Apadrina un fruiter” és una iniciativa pionera al municipi promoguda des del passat mes de febrer a través de Fruiturisme i que convida a qualsevol persona, sigui o no d’Aitona, a conèixer tot el procés de naixement, creixement i collita de la fruita més dolça del món a través de l’apadrinament d’un arbre fruiter dels camps aitonencs.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, convida a la ciutadania a sumar-se a l’apadrinament i explica que "amb aquest projecte volem potenciar que les empreses familiars agrícoles de la nostra vila, amb més de 60 anys d’experiència com a productors de fruita dolça, puguin atansar-se directament als consumidors, sense intermediaris, per tal que coneguin el valor d’una fruita cultivada i cuidada fins al moment òptim de consum”.

 

En aquesta línia, la batlle aitonenca afegeix que “el sector agrícola pateix des de fa anys una greu crisi que enguany s’ha vist agreujada per la Covid-19. Per tot plegat, ara més que mai, cal que estiguem al costat dels nostres pagesos i agricultors difonent i preservant la tasca vital i de primer nivell que duen a terme per al creixement i el desenvolupament del nostre municipi i del conjunt del territori”.

 

Formalitza el teu apadrinament a www.aitonaapadrinamentfruita.com!

 

Amb l’objectiu d’oferir tota la informació a les persones interessades i facilitar el procés d’apadrinament, l’Ajuntament ha activat el portal www.aitonaapadrinamentfruita.com.

 

A través d’aquest web, que es troba plenament operatiu, ja es pot formalitzar l’apadrinament d’un arbre fruiter emplenant un senzill formulari o consultar les diferents tarifes i tipus d’apadrinament que es posen a disposició de tots els usuaris.

 

La iniciativa “Apadrina un fruiter”, a més, compta amb el periodista i empresari Tatxo Benet com a ambaixador oficial, que ja es va sumar al projecte a principis d’aquest 2020 apadrinant els primers 100 arbres.

Infolleida