L’Ajuntament d’Aitona impulsa una campanya per fomentar el civisme i promoure la tinença responsable dels animals de companyia

22/11/2023

Amb l’objectiu de sensibilitzar els veïns i veïnes d’Aitona sobre la necessitat d’adoptar comportaments cívics respecte la tinença de mascotes i, alhora, conscienciar els propietaris de la importància de complir la normativa vigent, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa a través d’ebandos i xarxes. Darrerament, s’ha detectat un augment de les conductes incíviques al respecte.


Des del consistori es demana a tots els veïns i veïnes que col·laborin i s’impliquin en la tinença responsable de les seves mascotes. Per això, és important que els propietaris d’animals de companyia tinguin presents les següents indicacions:

● És obligatori recollir les deposicions fecals que els animals facin a la via pública, així com netejar els elements afectats per les deposicions i l’orina. Cal utilitzar bosses de plàstic per recollir els excrements i ampolles per netejar la zona. Els excrements s’han de dipositar als contenidors habilitats ubicats als següents espais: carrer Fraga, plaça de Sant Gaietà, Avinguda 27 de Gener, plaça la Bàscula, pavelló esportiu i carrer Mossèn Cinto Verdaguer. Volem un espai net per a tots els veïns.


● Els animals han d’estar inscrits al cens municipal i han d’anar identificats mitjançant un microxip homologat implantat. Aquest procediment es pot realitzar en qualsevol clínica veterinària de la zona.

● Els gossos han d'anar lligats amb un collar i una corretja o cadena.

● És important que els animals tinguin els controls veterinaris pertinents.


Qualsevol persona que no respecti alguna d’aquestes indicacions, podrà ser sancionada econòmicament.
Infolleida