L’Ajuntament de Rosselló lliura 400 mascaretes reutilitzables a l’alumnat de les escoles municipals

25/09/2020

L’Ajuntament de Rosselló ha repartit avui i de forma gratuïta 400 mascaretes reutilitzables entre tots els alumnes de les escoles municipals. El consistori va aprovar aquesta iniciativa, amb una inversió de 1.500 €, com a mostra de suport econòmic a les famílies i per impulsar la cohesió social de tota la comunitat educativa, en el context de la situació sanitària actual i l’evolució de la pandèmia de la Covid-19. La prioritat de l’Ajuntament és que el curs escolar esdevingui amb totes les garanties de seguretat i de sanitat a l’abast, tant pel compliment de la normativa vigent com per la tranquil·litat de les famílies i l’equip docent.
Les mascaretes, que compleixen amb la normativa UNE-EN14683 i els protocols del Departament de Salut, es distribuiran entre els alumnes d’educació infantil i primària de l’Escola La Rosella, i també entre els estudiants de l’Escola Municipal de Música. Tot i que actualment és obligatori vestir la mascareta a partir dels sis anys, hi ha una part del lot que es destinarà als menuts de l’Escola Bressol Municipal Pas a Pas, com a previsió d’actuacions extraordinàries en cas de la necessitat d’implantar mesures contra el contagi de la Covid-19.
Les mascaretes estan confeccionades amb teixit de microfibra 86 i protecció impermeable molt resistent a la penetració d’efecte hidròfug, què filtra els aerosols sòlids i líquids un 95%, i les partícules un 94%. En la seva fabricació s’ha tingut molta cura per preservar-ne la forma original, tot i les 110 rentades que tingui durant la seva vida útil, sempre que es respectin les recomanacions del fabricant. A més de complir amb la directiva europea de productes sanitaris, les mascaretes són còmodes i resistents per als infants.
Infolleida