La Xallenge David Duaigües canvia de format

10/01/2019

La 10ª edició de la Xallenge David Duaigües obrirà inscripcions el dia 1 de febrer, es celebrarà el 10 de març a Almatret i tindrà 2 circuïts, un de 20 km i un més llarg de 40 km i mig. Per celebrar el 10è aniversari, l’organització obsequiarà a cada participant amb un mallot commemoratiu de l’efemèride.

Enguany, a diferència de les passades edicions, la cita només durarà un dia ja que els organitzadors: el Club Ciclista de Seròs i el Club Ciclista i Excursionista d’Almatret han decidit separar-se, i Seròs crearà una nova prova, encara sense nom, també al mes de març, amb l’objectiu de potenciar més el territori i ampliar el recorregut, amb 2 traçats: un de 30 km i un de més exigent que superarà els 55 quilòmetres.

La Xallenge va néixer al 2009 sota el nom de Marxa dels Tossals d’Almatret i Aiguabarreig mesos abans que un dels organitzadors, David Duaigües, perdés la vida en els treballs d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan. Va ser llavors quan va passar a l’actual denominació, amb una cursa de format no competitiu a cada una de les dues localitats segrianenques. Una prova consolidada que any rere any porta a aquests municipis del Baix Segre prop de mig miler de participants.

Joan Llompart