La V Marxa de Tardor del Baix Set ja compta amb més de 200 persones inscrites

28/10/2021

Sortirà de Sudanell el 7 de novembre.

Més de 200 persones ja han formalitzat la inscripció per participar en la cinquena edició de la Marxa de Tardor del Baix Set que organitzen conjuntament l'Ajuntament de Montoliu de Lleida i l'Ajuntament de Sudanell el diumenge 7 de novembre.

Aquest any la sortida i l'arribada es farà a Sudanell i comptarà amb qatre rutes que conviden a conèixer els diferents paisatges que recorre el riu Set: Puput (Passeig pels camins de l'aigua, 10 km), Esplugabous (Remuntant el riu Set, 20 km), Cigonya (La Clàssica, 24 km) i Milà Negre (Horitzons llunyans, 31,7 km). Tot i així,, hi ha força variacions en els recorreguts respecte les edicions anteriors. Així, per exemple, la ruta llarga arribarà fins a la Carrassumada. Una altra novetat és la reducció en el preu d'inscripció.

Les veïnes i veïns de Montoliu de Lleida i Sudanell es poden inscriure de forma presencial als ajuntaments organitzadors, en horari d'oficina, fins el divendres abans de la marxa. Per a la resta, les inscripcions s'han de fer de forma telemàtica fins al 6 de novembre en els següents enllaços:

El preu de l'activitat és de 7 euros per als nascuts abans del 2009, de 5 euros per als nascuts del 2009 al 2017 i gratuïta per als nascuts del 2018 en endavant.

Aquest any es mantenen les inscripcions solidàries amb entitats que ho han passat molt malament amb la COVID-19, i en aquest sentit, els organitzadors també animen a fer aportacions voluntàries en favor d'ASPROS i/o el Banc d'Aliments.

La ruta Puput (ruta blava), és un passeig agradable vora sèquies i canals, veritables camins de l’aigua que envolten Sudanell, visitant també els secans i arribant fins a la vall del Set, pensada per aquells qui volen fer una estona de caminada i descobrir indrets nous. No presenta grans dificultats, i el seu recorregut és apte per a tot tipus de públic.

La ruta Esplugabous (ruta verda), amb un recorregut nou d’enguany, ens porta per paisatges d’antigues hortes i boscos de ribera, sempre a la vora de rius i canals, però centrant el seu recorregut en la Vall del Set, amb senders ocults i patrimoni singular com el Pont de les Cinc Boqueres.

La ruta Cigonya (ruta groga), mostra la varietat de paisatges que van des d’hortes antigues i boscos de ribera de les terrasses baixes, amb el pas per la zona de l’Aiguabarreig Set-Segre, fins a les serres i altiplans de secà, de transformació més recent. D’exigència mitjana, és la ruta perfecta per als marxadors habituals i permet copsar les diferents tonalitats de la tardor en paisatges molt diversos.

La ruta Milà Negre (ruta vermella), és la més llarga i exigent, i travessa zones d’horta i de secà, de bosc i d’estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics de la zona, com el Tossal del Senyor de Sunyer, mirador espectacular sobre la vall del Set, i a Carrassumada, amb excel·lents visuals sobre la vall del Segre.

Infolleida