La tretzena edició de la Xallenge David Duaigües d’Almatret espera prop de 350 participants

02/03/2022

La cursa de BTT se celebrarà el dia 13 de març amb dos recorreguts, de 41 i 22 quilòmetres

El diputat Jordi Llanes ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 13ª Xallenge David Duaigües d’Almatret que se celebrarà el dia 13 de març. La presentació —que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació— ha comptat amb les intervencions de l’alcalde d’Almatret, Jordi Tarragó, i la directora de la prova, Montse Duaigües.

 

Seguint l’esquema plantejat en anteriors edicions, els inscrits opten per dos recorreguts, un de llarg de 41 km i un desnivell positiu de 1.100 metres, que està considerat de dificultat mitjana-alta; i un de curt, de 22 km, i un desnivell positiu de 450 metres, amb una dificultat mitjana-baixa.

 

Els participants iniciaran la Xallenge des de la zona esportiva a les 9.00 hores i serà puntuable per al circuit de curses BTT de la Lliga Ponent. Tal com ha explicat Montse Duaigües, l’organització espera la inscripció d’uns 350 bikers. També, i en relació amb el traçat del circuit, l’organització ha previst trams del recorregut amb descensos significatius, amb corriols i de dificultat tècnica.

 

La prova, que en els seus inicis s’anomenava BTT Almatret (2007 i 2008), va  canviar a Xallenge de l’Aiguabarreig i Tossals d’Almatret per a l’edició del 2009. La mort sobtada de l’ànima de la cursa, David Duaigües, mentre treballava en l’extinció de l’incendi forestal a Horta de Sant Joan, va fer que, a partir de 2010, la cursa portés el seu nom.

 

En aquest sentit, i seguint amb l’esperit dels seus orígens, la Xallenge no es planteja en essència com una competició, sinó com una marxa ciclista. En aquest sentit, Montse Duaigües ha destacat que “pretenem que sigui una jornada que es pugui gaudir en família i no només de l’esport. De fet, nosaltres també participem amb AFANOC i estem treballant en fer alguna acció en contra de la guerra d’Ucraïna”.

 

Jordi Tarragó ha dit que Almatret està preparat per assolir tots els objectius. ”Hi ha diferents rutes senyalitzades i preparades, no només per al dia de la prova, sinó també per a la resta de l’any. La natura d’Almatret, amb els tossals, els boscos i les magnífiques vistes fan que ens trobem un entorn on gaudir del patrimoni arquitectònic, els museus, o simplement passejar pels camps florits”.

 

Per la seva banda, Jordi Llanes ha agraït als organitzadors i a l’Ajuntament la seva implicació en la celebració d’aquesta prova “que es planteja com una activitat que es pot fer en família i que ajuda a fer que es conegui el poble”. Així mateix, ha desitjat èxits en les properes edicions de la competició.

 

Per a més informació: www.xallengedavidduaigues.com

Infolleida