La tercera edició del Festival Marges arriba a la Platgeta del riu de Corbins

20/07/2022

Se celebrarà els propers dies 14, 21 i 28 d’agost amb propostes musicals diverses i en petit format

Aquest dimecres 20 de juliol, a la sala de premsa de la Diputació, el diputat i alcalde de Corbins, Jordi Verdú, acompanyat dels organitzadors, Pol Alonso i David Lesán han presentat la tercera edició del Festival Marges de Corbins que se celebrarà els pròxims dies 14, 21 i 28 d'agost a la platgeta del riu del Parc del municipi.

Aquesta tercera edició s'inaugurarà el diumenge 14 d'agost amb l'actuació del contrabaixista Manel Fortià que presentarà el seu projecte més original i innovador, Liberica. Seguirà el següent diumenge 21, amb Irene & François, guanyadors dels Premis Talent 2017 i els Premis Acústica Garcilaso. Conformen un so a mig camí entre la música tradicional americana i els nous horitzons explorats en la música Folk. Finalitzarà el 28 d'agost amb el concert de la saxofonista, cantant i compositora Eva Fernández.

 

Pol Alonso esmenta que ‘’són tres propostes úniques, intimes i cada una amb la seva peculiaritat. La idea dels organitzadors és que només importi allò que passi en aquell moment per gaudir de la singularitat del concert’’.


L'entrada és gratuïta amb la prèvia inscripció al telèfon 973 19 01 17 o presencialment a l'oficina de l'ajuntament.

 

Jordi Verdú ha detallat que Marges va néixer l'any 2020 en plena pandèmia sanitària amb la voluntat de donar oxigen a la cultura i alhora oferir al poble una nova proposta musical en petit format. “Vol tenir una línia continuista amb una proposta musical valenta i arriscada en un entorn diferent dels habituals”. Així, ha reivindicat la feina que fan els municipis en pro del suport a la cultura i els ha instat a continuar programant. Verdú ha esmentat que “com a alcalde m’enorgulleixo de la proposta decidida que es duu a terme en una població com Corbins, de menys de 2.000 habitants per fomentar la cultura i alhora descobrir nous artistes’’.


L'elecció de la platgeta del riu es deu al fet que és un espai que conserva i representa molt bé la vegetació de ribera de les Terres de Ponent. “Es tracta d'una zona que dona caràcter a Corbins, un espai als peus del municipi, que n'és senya d'identitat, i que s'uneix a una proposta musical innovadora”, tal com ha explicat Verdú. S'oferirà servei de beguda gràcies a La vella Caravana, una empresa de Menàrguens, dedicada a l'elaboració de cerveses artesanes.


Marges és un festival que vol descentralitzar la cultura i portar-la al món rural, descobrint i acoblant la vegetació de ribera de les terres de Ponent amb la cultura, i la música, en particular, ha detallat David Lesán. ‘’Volem crear una experiència sonora única amb la unió de les propostes musicals i l’espai, això ens ho permet la descoberta d’aquest espai, que ha estat com un tresor, on ara és un focus de cultura a Corbins i a les terres de Ponent. Busquem la fusió entre la música i la natura’’.

 

Infolleida