La regidoria d’Ensenyament d’Alcarràs entrega a les escoles un decàleg sobre els drets i deures de l’alumnat

18/05/2019

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcarràs ha fet entrega aquest dijous d’un decàleg de drets i deures dels infants i adolescents als prop de 1.000 nens i nenes de les escoles Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa del municipi. Es tracta d’un document, en format tríptic, pensat i elaborat durant mesos pels mateixos alumnes per tal de garantir una bona convivència.

El document, en format tríptic, inclou 10 drets i 10 deures dels infants i és el resultat de mesos de treball conjunt entre l’alumnat de les escoles de primària, l’Institut d’Alcarràs i la regidoria d’Ensenyament. Té com a objectiu que els infants i els adolescents, independentment de l'edat, l'origen, la cultura i qualsevol altra circumstància, debatin obertament sobre els seus drets i deures i estimulin el sentit crític. Així mateix, també possibilitat que els centres educatius tinguin l’oportunitat de millorar el clima relacional i institucional dels prop de 1.500 alumnes que hi estudien.

Alguns dels drets escollits han estat, per exemple, el dret a tenir les mateixes oportunitats sense diferència de gènere, ètnia, nacionalitat o religió; el dret a tenir veu i vot i el dret a tenir un municipi i un entorn sostenible, agradable i saludable. Pel que fa als deures, l’alumnat ha seleccionat, entre altres, el deure de resoldre els conflictes de forma dialogant i pacífica; el deure de respectar les instal·lacions i equipaments públics i el deure d’ajudar les altres persones.

InfoLleida