La Nectarina atlètica d'Alcarràs torna a fer el ple amb 600 participants 

14/07/2019

Roger Farrús i Meritxell Bonet van ser els guanyadors de la cursa curta en una jornada que també va oferir una caminada i curses infantils

La setena edició Nectarina Atlètica d’Alcarràs va tornar aquest dissabte al vespre al primer pla. Ho va fer amb dos curses puntuables per a la Lliga Ponent, de 10 i 5 kilòmetres, una caminada popular i curses infantils. Joel Adan i Rosamari Carulla van ser els guanyadors de la prova reina d’una jornada que en conjunt va aplegar 600 participants. Cal destacar que aquesta era la darrera prova de la Lliga Ponent abans de l’aturada de l’estiu, ja que no tornarà fins l’1 de setembre.

A la cursa llarga, Joel Adan (CCE Almatret) va ser el més ràpid en homes i es va imposar amb un crono de 35.56, pel davant de Ramon Bosch (CA Borges), segon amb 36.56, i de Miquel Fresneda (Maratonians del Segre), tercer amb 37.13. Cal destacar també Josep Domènech, que va marcar un registre de 36.09 participant en cadira de rodes. En dones, victòria amb un marge molt ampli de Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu) amb 41.16, seguida d’Ivet Freixes (Maiparem Alcarràs), segona amb 49.47, i de Judith Reñé (CA Aitona), tercera amb 50.12.

Pel que fa a la distància curta, en homes el millor va ser Roger Farrús (Tri 4.40), amb 16.49, seguit de Yassine Bendada (Lleida UA), segon amb 18.12, i d’Òscar Aran (Maiparem Alcarràs), tercer amb 18.24. En dones, triomf de la independent Meritxell Bonet amb 19.32, pel davant de Natalia Molina (AE Ekke), segona amb 22.14, i de la líder de la Lliga Ponent, Antònia Argilés (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 22.37.

Organitzada per l’Ajuntament d’Alcarràs, la Nectarina Atlètica és una cursa plenament consolidada dins el calendari lleidatà de curses populars, gràcies a la seva constant progressió des de la seva primera edició, l’estiu del 2013. La prova permet gaudir travessant els carrers i camins del terme de d’Alcarràs i té per objectiu promocionar un dels principals actius del municipi, la fruita de pinyol, a la vegada que fomentar els hàbits saludables. A més, també té caràcter solidari, ja que 1 euro de cada inscripció es va destinar a l’Associació de Guineans Amics del Segrià.

La jornada es va completar amb la col·laboració de 200 voluntaris, activitats infantils, un berenar-sopar, entrada a les piscines municipals, una festa de l’escuma i moltes sorpreses més. La sortida i l’arribada estaven ubicades davant del Pavelló Poliesportiu d'Alcarràs. Hi va haver servei de guarda bosses i de dutxes, i tots els participants van rebre un lot de fruita, una samarreta tècnica Tuga, un entrepà calent i una entrada nocturna a les Piscines Municipals d’Alcarràs.

Infolleida