La Marxa de Tardor del Baix Set espera supar els 500 participants

17/10/2018

La Marxa de Tardor del Baix Set és una activitat no competitiva que celebra la tercera edició el diumenge 28 d’octubre, i que organitza conjuntament els ajuntaments de Montoliu de Lleida i Sudanell, amb el suport de la Diputacio de Lleida, les entitats locals i els voluntaris. Aquesta marxa ens descobreix el riu Set que baixa des de la Serra de la Llena i, al seu tram final, travessa Montoliu de Lleida i s’uneix al riu Segre a Sudanell.

La marxa està inclosa en el projecte Marxa.Cat que incentiva els hàbits de vida saludable, la pràctica de l‘esport i la reducció del consum de sucres, alhora que promociona els espais naturals de les Terres de Ponent.

És una activitat esportiva dirigida a corredors i caminants, a ritme lliure, en un format no competitiu. La marxa compta de 4 recorreguts amb 4 distancies diferents, en aquesta edició, tots quatre amb sortida i arribada des de Montoliu de Lleida.

La Ruta Puput és la més curta i té 5,7km, un passeig que recorre les serretes i les valls de Montoliu i les hortes del Canal d’Urgell. És una ruta que aquesta any és completament diferent a la de l’any passat. La segona és la Ruta Esplugabous, té prop de 12 km, i predominen els boscos i les hortes de ribera, zona de rius i canals. La tercera es la Ruta Cigonya que fa vora 16km i combina el paisatge d’hortes antigues i boscos de ribera amb terrasses baixes, amb les serres i altiplans de secà. I finalment, la ruta més exigent és la Milà Negre, d’uns 27,4km, i travessa zones de secà i d’horta, de boscos d’estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics com el Tossal del Senyor de Sunyer, un mirador extraordinari sobre les valls del riu Set i del Segre.

Hi haurà avituallaments cada cinc quilometres, i s’ha donat prioritat als productes ecològics i de proximitat. S’esperen uns 500 participants, amb un màxim de 700.

InfoLleida