La màgia dels Reis Mags d'Orient recorre els carrers d'Alcarràs

05/01/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs ha organitzat, com cada 5 de gener, la tradicional cavalcada amb la qual SSMM els Reis d’Orient han tornat a omplir d’il·lusió els carrers de la vila acompanyats de molts amics màgics i lluminosos. Enguany, però, la cavalcada no ha inclòs parades per permetre, com en edicions anteriors, que Melcior, Gaspar i Baltasar entreguessin directament els regals a la infància. La situació de pandèmia i les necessàries mesures sanitàries han obligat així a programar una Cavalcada de Reis diferent per garantir la seguretat de tothom.

Així, aquest 5 de gener, Melcior, Gaspar, Baltasar i els seus seguicis respectius han arribat a Alcarràs poc abans de les 19.00 h i, des d’aquesta hora, han desfilarat pels principals carrers de la vila. L’inici de la Cavalcada 2021 s’ha programat al Passeig de Ronda i, des d’allà, els participants han desfilat pels carrers Calvari i Doctor Castells, pel passeig del Riu i per les avingudes Onze de Setembre i Ernest Lluch. A continuació, la comitiva ha enfilat el carrer Metall, ha seguit pels carrers Major i Mossèn Cinto Verdaguer i ha desfilat també per Joan XXIII i carrer Nou fins a l’avinguda Catalunya. Per últim, la comitiva ha passat novament pel carrer Major i pels carrers Lleida, Barceloneta, Enric Granados i la Bassa fins a arribar a la plaça del Mercat. Les persones que han volgut gaudir de la Cavalcada han vist els ‘Reixos’ des dels balcons de casa i, si han baixat al carrer, s’han ubicat en un punt fix i proper al propi domicili.
"Estem molt agraïts a Melcior, Gaspar i Baltasar per haver decidit visitar també aquest 5 de gener tot i les especials circumstàncies”, explica Gerard Companys, regidor de Festes i Joventut.  L’alcalde, Jordi Janés, recomanava tothom prudència: “la del 5 de gener és la nit més màgica de l’any. Fem tots plegats que sigui, enguany i a més a més, també la més segura per tothom”. La Cavalcada 2021 s'ha rentransmès en directe mitjançant el perfil de l’Ajuntament d’Alcarràs a Instagram.

Infolleida