La Granja d'Escarp instal·la barracons per evitar la propagació del coronavirus entre els temporers

30/04/2020

Preveu acollir quaranta persones amb l'objectiu de vetllar per la seguretat de tothom

L’ajuntament de La Granja d’Escarp habilitarà barracons al camp de futbol per acollir temporers en cas que presentin símptomes de la COVID-19. De moment, se n’hi han instal·lat cinc tot i que es preveu que se’n col·loquin una quinzena, que tindran una capacitat per a quaranta temporers en total. L’espai es dividirà en diverses zones per separar aquells que presentin símptomes amb d’altres que només hagin estat en contacte amb algun positiu. El consistori preveu l’arribada de 400 persones per treballar en aquesta campanya de la fruita.

L’ajuntament també habilitarà les dutxes del camp de futbol i proporcionarà aigua i menjar als temporers que hagin de passar un confinament. Això suposarà un cost de 20.000 euros a les arques municipals. Reclamen ajuda a les administracions per fer front a aquesta despesa.

L’alcalde també remarca que cada pagès té l’obligació de proporcionar allotjament al temporer en cas que sigui necessari i que els barracons només s’utilitzaran per evitar la propagació del virus.
RICARD GÓMEZ