La Granja d'Escarp contracta també agents cívics per fer complir les mesures sanitàries quan arribin els temporers de la fruita

24/04/2020

Com ho ha fet el de Seròs, i davant la preocupació per una campanya en plena pandèmia del Covid-19

La preocupació per l'arribada de temporers per la recollida de la fruita als pobles del Segrià en aquests temps de pandèmia del Covid-19 ha fet posar en alerta diversos ajuntaments de la comarca, que volen controlar que aquesta presència de mà d'obra necessària per l'economia local no es converteixi en un element de risc per la salut dels vilatans i vilatanes en pobles com per exemple La Granja d'Escarp, on no hi ha cap cas de coronavirus detectat fins ara.
Per aquest motiu, i davant aquesta preocupació, l'Ajuntament de La Granja d'Escarp, com ho ha fet també el de Seròs, ha contractat un servei d'agents cívics perquè durant els propers mesos s'encarreguin de vigilar que les normes sanitàries respecte de la pandèmia es respecten fermament mentre hi hagi presència de treballadors de la fruita pel poble.
Ahir l'Ajuntament feia aquest comunicat als veïns i veïnes:

L’Ajuntament de La Granja d'Escarp informa a tot el veïnatge que, després d’estudiar diferents possibilitats i propostes, s'ha contractat un servei d'agents cívics, que faran rondes pel poble i pel terme, durant els pròxims mesos.
La decisió ha estat presa per garantir que es segueixin les recomanacions sanitàries i afavorir que l'inici de la campanya de la recollida de la fruita es fa amb total garanties d'higiene i protecció.
Els agents cívics tenen la instrucció de fer respectar les normes de distanciament social, el confinament a les llars, el control d’accessos i aforament als establiments oberts, l’ús de mascareta, etc. I també se’ls ha demanat oferir ajuda a qualsevol persona que la necessiti, dins de la seva disponibilitat.
Fins ara a La Granja d'Escarp no s'ha detectat cap cas de contagi, la població està conscienciada i confinada a casa i no ens podem arriscar a que pugui sorgir un brot de la malaltia i s'escampi de manera descontrolada.
Per la salut i seguretat de tots els granjolins i granjolines, fem cas de les recomanacions. Amb responsabilitat i esperit de comunitat, ens en sortirem!!
Gràcies per la vostra col·laboració!
Infolleida