La Generalitat planteja convertir la carretera C-12 en autovia des de Lleida fins a Amposta

22/10/2019

Així ho inclou un nou pla de mobilitat que no posa data a les obres

La Generalitat planteja convertir la carretera C12 en una autovia en el tram comprès entre Lleida i Amposta. Així consta a la nova planificació d'infraestructures que prepara el govern català. Sota el nom de Directrius Nacionals de Mobilitat de Catalunya, emmarca aquesta via en un eix transfronterer que inclou l'A-14 fins a Sopeira i preveu desdoblar la N-340 entre Amposta i Alcanar. Tot això conformarà un futur corredor de més de 270 quilòmetres de vies d'alta capacitat.

Els documents inicials del pla, encara en els primers passos de la seua tramitació ambiental, pretenen fixar les prioritats en matèria de mobilitat a Catalunya fins a l'any 2026. No obstant, no estableix una data per desdoblar la carretera C-12, coneguda com l'Eix de l'Ebre. Es tracta de l'actuació de més magnitud que el pla apunta a les comarques de Ponent.

El traçat d'aquesta carretera al sud de Lleida ciutat ha estat objecte de protestes en els últims anys per l'elevada sinistralitat. Es tracta d'un tram de la carretera que ha registrat vuit morts i diversos ferits en accidents des del 2016, una xifra important si es té en compte que aquesta via té un volum de trànsit inferior al d'altres eixos viaris de Lleida com la Nacional 230 i la 240.
InfoLleida