La fibra òptica arribarà a Alfés aquest proper any amb l'empenta de la Diputació

20/12/2020

Ho ha anunciat Jordi Latorre, vicepresident primer de la Diputació de Lleida, que ha participat aquest diumenge en la presentació del llibre ‘Seguint lo fil d’Alfés més enllà’, de Ramon Martí Porqueres.

Jordi Latorre, vicepresident primer de la Diputació de Lleida, ha participat aquest diumenge en la presentació del llibre ‘Seguint lo fil d’Alfés més enllà’, de Ramon Martí Porqueres, i ha anunciat que l’any vinent està prevista l’arribada de la fibra òptica a la localitat d’Alfés.
Latorre ha arribat a la Sala del Ball de l’Ajuntament d’Alfés, on ha estat rebut per l’alcalde, Hilari Guiu; David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià; Veni Ros, regidora de Cultura de l’Ajuntament; Ramon Martí Porqueres, ex alcalde d’Alfés i autor del llibre, i Natàlia Sentís, encarregada del grafisme del llibre.
L’acte ha inclòs un homenatge als alcaldes del municipi coetanis no finats: Ramon Nadal, Josep Ramon Mayoral, Llorenç Masot, Ann Gyles, el mateix Ramon Martí i l’actual alcalde, Hilari Guiu. Així mateix, ha estat amenitzat pel grup Vi Blanc.
Jordi Latorre, que ha estat l’encarregat de tancar l’acte, ha anunciat que l’any vinent està prevista l’arribada de la fibra òptica a la localitat d’Alfés. Així, Latorre ha explicat que “aquest és un dels projectes que tira endavant la Diputació de Lleida amb l’objectiu que la gent es quedi al territori i per lluitar contra el despoblament”.
Fent referència al llibre, Latorre ha felicitat l’autor i al consistori per “preservar la memòria històrica d’Alfés”. Amb aquest llibre es recupera “la memòria històrica del passat per a la gent del present i per a la gent del futur, fet que serveix per saber cap a on volem anar”, ha explicat Latorre. Així, ha felicitat tant a l’autor com al consistori perquè “actes com aquest dignifiquen el poble i el país”.
‘Seguint lo fil d’Alfés més enllà’ és un recull polièdric, completíssim i documentat, de la història, la vida del poble i dels seus alcaldes, abastant des dels seus inicis i fins a l’actualitat, i tractant tota mena de temàtiques, amb aspectes tan variats com ara les cultures, les tradicions, la gastronomia, els successos, les aportacions de tots els alcaldes, etc. D’aquesta manera, la densa història d’Alfés es transmet des dels manuscrits provinents dels vincles amb la Seu lleidatana.
Infolleida