La Diputació de Lleida, al costat dels municipis afectats pel temporal

24/10/2019

Aquest dijous ha aprovat una moció de suport en el ple ordinari del mes d'octubre

La Diputació de Lleida s'ha compromès a destinar una partida pressupostària urgent a les infraestructures malmeses pel temporal de pluges d'aquesta setmana, que han afectat greument diverses poblacions de Ponent, en especial a Les Garrigues i al Pla d'Urgell. Ho ha fet a través d'una declaració institucional, aquest dijous al migdia, en el ple ordinari del mes d'octubre.

El ple de la Diputació a Lleida d'aquest dijous ha aprovat de forma unànime una moció de suport als pobles de ponent afectats pel temporal devastador dels últims dies. En aquest sentit, el plenari ha dedicat un minut de silenci a la causa, ha decretat un dia de dol, i ha acordat una partida pressupostària urgent per la rehabilitació de camins i carreteres, així com la reparació dels serveis essencials d'aigua i clavegueram afectats.

La moció també insta a les Administracions de l'Estat i la Generalitat a reparar les carreteres i vies ferroviàries de les quals en són titulars, i exigeix a ADIF, Endesa, l'ACA i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre que treballin pel restabliment de la normalitat i la millora dels seus serveis perquè episodis com els viscuts en els últims dies no es tornin a repetir.

D'altra banda, el grup del Comú ha presentat una moció per reparar la carretera d'Estac, un petit poble del terme municipal de Soriguera, per evitar-ne el despoblament. La moció no s'ha aprovat ja que hi han votat en contra JxCat i Esquerra Republicana, justificant que una intervenció d'aquestes característiques genera desigualtats amb la resta de petits municipis. L' alcalde de Soriguera, d'Esquerra, s'ha abstingut.

Joan Llompart