La Cursa de la Serra de Puigverd de Lleida celebra la quinzena edició

25/01/2023

Tindrà lloc el 5 de febrer i els participants optaran entre les distàncies de 6,5 i 10 km, a més de curses infantils i una caminada de 9 km

El diputat Eloi Bergós; l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, i el president de l’Associació Esportiva Cultural (AEC) Puigverd de Lleida, José Pérez, han presentat aquest dimecres la quinzena edició de la Cursa de la Serra, que se celebrarà a Puigverd de Lleida el dia 5 de febrer en les distàncies de 6,5 i 10 kilòmetres, curses infantils, i una caminada de 9 kilòmetres.

 

L’organització espera uns 700 atletes, dels quals 400 són de la cursa, 200 de la caminada i un centenar de les curses infantils, a més de prop d’un centenar de voluntaris.

 

La prova està organitzada per l’Associació Esportiva i Cultural (AEC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puigverd de Lleida i la Diputació de Lleida, i és puntuable per a la Lliga Interclubs Terres de Ponent.

 

L’AEC ha previst pel dissabte, 4 de febrer, a les 20.15 hores, a la Sala de Ball del poble, una conferència motivacional a càrrec de la corredora d’Ultra Trails i campiona del món de la modalitat l’any 2012, Núria Picas. L’entrada és gratuïta.

 

Eloi Bergós ha explicat que, després de quinze edicions, la cursa és una de les fixes al calendari, i que això es percep en la quantitat d’atletes que s’hi inscriuen. A més, ha destacat que Puigverd conjumina el foment a la pràctica esportiva amb la promoció del seu municipi.

 

Per la seva banda, José Pérez ha explicat el recorregut de les curses. Així, ha destacat que la de 6,5 quilòmetres és molt plana i discorre per camins propers a Puigverd, en especial per la banqueta del Canal d’Urgell. En canvi, la cursa de 10 quilòmetres passa pels voltants del parc de Mas de Melons amb una pujada de 80 metres en un tram d’1,5 km, considerat el més exigent del recorregut. El trajecte de la cursa llarga és d’un 60% d’asfalt i la resta per camins de terra, amb sortida i arribada al camp de futbol. Pel que fa a la caminada, aquesta es desenvolupa en el sentit invers de les curses.

 

Josep Solsona ha volgut fer un especial èmfasi en el fet que els participants gaudiran de les vistes de Lleida, el Prepirineu i el Pirineu, i ha tingut un especial record per Antonio López, “una persona compromesa amb el poble”, qui va ser membre actiu de l’AEC, corredor també anteriorment del Xafatolls, iniciador del running al poble i qui va organitzar la primera carrera al municipi.

 

L’organització també ha previst premis per als més grans que acabin la cursa, en memòria de López.

Infolleida