La crisi de la fruita dolça es trasllada al Parlament

16/01/2020

Reclamen mesures com duplicar la partida pressupostària, establir preus mínims o arrencar els arbres fruiters de pinyol de 10 mil hectàrees

Alcaldes de Ponent, organitzacions agràries, sindicats i patronals de la fruita dolça han traslladat aquest dijous les seves reivindicacions al Parlament. Reclamen mesures com duplicar la partida pressupostària, que ara mateix suposa només un 1% del pressupost total de la Generalitat, establir preus mínims o arrencar els arbres fruiters de pinyol de 10 mil hectàrees. Assistiran i exigiran aquestes demandes a la propera comissió d'Agricultura, que es celebrarà el 28 de gener.

Les organitzacions agràries asseguren que només el 2019 van perdre 120 milions d'euros i que aquesta crisi posa en risc milers de llocs de treball. Demanen també la sensibilització de l'opinió pública i que la cadena comercial incrementi els 20 cèntims que actualment es paga per cada quilo de fruita.

Marc Solsona, president de la Comissió, s'ha compromès a articular una proposta de resolució per tal que sigui debatuda al ple del Parlament.

RICARD GÓMEZ