La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre millora 80 km de camins al Segrià

31/05/2021

De la seva competència perquè estan en l'àrea de servei del Canal d'Aragó i Catalunya.

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), tal com va avançar ElSegriàTV, està duent a terme una actuació de millora dels camins situats a la zona de reg del Canal d'Aragó i Catalunya, que abasta uns 80 quilòmetres de vials en part del terme municipal de Lleida, de les Entitats Municipals Descentralitzades de Sucs i Raimat, així com altres quatre localitats que són Almacelles, Alcarràs i Gimenells i Pla de la Font, a la província de Lleida i Saidí, a la d'Osca.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, així com els alcaldes pedanis de Sucs, Guillem Boneu, i Raimat, Ainhoa Casabón, i la resta de batlles dels municipis implicats han acompanyat avui la presidenta de la CHE, María Dolores Pascual, en una visita a la zona on s'estan fent les actuacions. També hi ha participat la delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, i els subdelegats a Lleida, José Crespín, i a Osca, Silvia Salazar.

L'actuació comporta una inversió total de 2,5 milions d'euros, dels quals ja s'han executat 640.000 euros. Permetrà actuar en un total de 80 quilòmetres de camins en una zona d'uns 200 quilòmetres quadrats de superfície, millorant-hi el drenatge, el ferm i la senyalització per a millorar la seguretat viària en aquestes carreteres, ha explicat Pascual, qui també ha agraït la col·laboració dels ajuntaments per a fer-ho possible.

Fins ara s'ha actuat ja al CG-3, des de Raimat fins a la Clamor Amarga, a Sucs; el CG-4 des de l'enllaç amb el CG-3 a Raimat fins a Gimenells i la carretera A-1241; i al CG-5, des de Santa Maria de Gimenells fins a Montagut, al límit amb el terme municipal de Lleida. Al mes de juny es treballarà als CG-1 i 2 al Pla de la Font i al setembre i l'octubre al CG-2, des d'Almacelles a Vallmanya i al CG-6, des de la carretera A-1241 (terme municipal de Saidí) fins a Vallmanya (L-800).

Infolleida