La Biblioteca d’Alpicat posa en marxa el BiblioTram, una nova activitat de promoció de la lectura entre els infants

12/11/2018

La Biblioteca Sant Bartomeu d’Alpicat ha iniciat una nova activitat de promoció de la lectura anomenada BiblioTram.


La presentació de la mateixa es va fer a l’escola Doctor Serés a tots els cicles. Està adreçada a lectors de Primària, de 1r fins a 6è. Es pretén que els nens que hi vulguin
participar pugin al Tramvia de la Lectura. Aquest tramvia té vuit línies de colors que porten a diferents estacions: còmics, per aprendre (llibres de coneixement), poesia, revistes, el meu punt (llibres per la seva edat), estic exposat (llibres que formen part d’alguna exposició de la Biblioteca), mussol lector (lectures recomanades) i contes clàssics.


Els inscrits signen un full de Compromís de lectura juntament amb el pare o la mare, d’aquesta forma la família es compromet a què el llibre tret en préstec sigui llegit. Els nens tenen una fitxa exposada a la Biblioteca amb la seva foto i les línies on posen els gomets a cada estació de lectura on han viatjat. Cada cop que han llegit un dels llibres d’una línia, les revisores-bibliotecàries els hi troquelen el viatge.


Quan han viatjat per totes les línies tenen accés a un bitllet per un sorteig. Com més bitllets tinguin fets més possibilitats al sorteig. Es fan quatre sortejos durant el curs
escolar i cadascun consta d’un patinet, un val de 20€ per comprar un llibre en una llibreria i un val de 10€ per gastar a la Paperia d’Alpicat.


Aquesta activitat pretén motivar els infants en la lectura, coneixent diferent tipologia de llibres, coneixent diferents seccions de la Biblioteca i al ritme i velocitat que ells triïn.
Infolleida