La 6a Cursa de la Cirera de Corbins mostra el seu vessant més solidari

07/05/2019

Se celebrarà el dia 19 de maig en les distàncies de 5 i 10 km i s’hi espera la participació de 600 atletes

El diputat Paco Cerdà ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la 6a Cursa de la Cirera de Corbins. Memorial Jaume Florensa, que se celebrarà el dia 19 de maig en les distàncies de 5 i 10 km.  La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions del president de Corbins Runners, Josep M. Solans; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Corbins, Jordi Verdú, i l’assistència del regidor d’esports, Jordi Camats.

Els organitzadors esperen la participació de 600 corredors entre les curses d’adults i infantils i, com en anteriors edicions hi haurà participants de Catalunya, Aragó i País Valencià.

 

La cursa –que enguany ha canviat de data per no coincidir amb la jornada d’eleccions municipals i europees– vol destacar el seu vessant solidari fent una aportació d’un euro per cada inscripció a l’associació sense ànim de lucre ‘Run 4 us’, que recapta diners per a la investigació malalties minoritàries que es duu a terme a Sant Joan de Déu. Paral·lelament, es farà una recollida d’aliments de primera necessitat per aquelles persones més properes i que més ho necessiten, a través de la Fundació Arrels; i s’oferirà un detall que prepara l’Associació contra el càncer de Lleida, a canvi d’una donació econòmica, per donar suport a les iniciatives que duen a terme en la seva lluita contra aquesta malaltia.  

 

Els organitzadors han coincidit a destacar que es tracta d’una cursa única perquè el recorregut transcorre entre cirerers i seguint el riu, perquè té un marcat caire solidari, i perquè compta amb 130 voluntaris que són l’ànima de la cursa. Així ho han afirmat Josep M. Solans i Jordi Camats, que han afegit que el nombre d’inscrits en les dos distàncies programades està molt equilibrat. També han destacat el fet que la cursa es corre en un 70% per asfalt i el 30% restant per terra.

 

Destaca, per altra banda, la celebració de les curses infantils que es disputen una vegada han acabat els recorreguts de 5 i 10 km i es fan en un circuit proper a la zona d’arribada i de concentració dels participants.

 

La tradició en l’organització de curses a Corbins ve de lluny, ja que durant molts anys es van realitzar curses entre el poble nou de Corbins i el poble vell de Les Cases. Aquestes van tenir continuïtat durant la Festa Major, quan se celebrava una cursa per l’interior de la població en la qual participaven corredors molt destacats de la comarca i rodalies.

 

La cursa porta el nom de Jaume Florensa, un veí del municipi que durant els anys 50 va competir en curses nacionals i internacionals, aconseguint grans èxits malgrat els escassos recursos de què disposava.

 

Durant tot el matí està prevista l’organització d’una petita Fira del Corredor, amb estands on s’exposaran materials relacionats amb el món del running.

Infolleida