La 17a edició de les Vesprades Teatrals del Segrià passaran per nou pobles

25/10/2021

L’Agropecuària, Teatre del Talión, Bao-Bap Teatre i Josafat Teatre seran les quatre companyies que participaran al cicle, que es desenvoluparà del 5 de novembre al 12 de desembre a Torre-serona, Benavent de Segrià, Alguaire, Maials, Vilanova de Segrià, Alfés, Torres de Segre, Aspa i Sunyer.

Les Vesprades Teatrals-circuit de teatre amateur del Segrià ja tenen tancada la programació de cara a la 17a edició. Organitzat per l'àrea de Cultura del Consell Comarcal, el cicle té previst passar per nou municipis del Segrià els caps de setmana de novembre a desembre amb la participació de quatre grups teatrals que portaran a escena obres pròpies o inspirades en clàssics de la literatura.
La pandèmia ha deixat als grups de teatre amateur en una situació força complicada. Les restriccions van afectar la seva dinàmica com a entitats i estan en un moment delicat pel que fa a la seva continuïtat. És davant d'aquesta situació que el Consell Comarcal ha volgut mantenir un dels projectes més emblemàtics de la seva àrea de Cultura, de manera que continuarà duent a terme les Vesprades Teatrals amb l'objectiu de fomentar el teatre aficionat a la nostra comarca, prioritzant els municipis petits, així com d’impulsar la mobilitat dels grups amateurs mitjançant la dinamització cultural.
Quant a les poblacions que visitarà el circuit, les Vesprades Teatrals 2021 començaran a Torre-serona el 5 de novembre i seguiran per Benavent de Segrià, Alguaire, Maials, Vilanova de Segrià, Alfés, Torres de Segre i Aspa, per acabar el 12 de desembre a Sunyer.
Pel que fa a les companyies participants, aquestes seran el grup L’Agropecuària (representarà ‘L’Hostal de la Glòria’ i ‘La Rambla de les floristes’, totes dues de Josep Maria de Segarra), Teatre del Talión (amb ‘La Venjança de Don Mendo’, de Pedro Muñoz Seca, ‘Isop’, de Guilherme Figueiredo, i ‘La importància de ser Frank’, d’Oscar Wilde), Bao-Bap Teatre (‘#WithUS’, de la que se’n faran dos representacions) i Josafat Teatre (‘Quin desastre de nit’, de Josep Anton Pena, i el monòleg ‘De passada, històries d’una dona de poble’, de Pepita Ruestes).
Les Vesprades Teatrals estan organitzades pel Consell Comarcal del Segrià amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.
Consell Comarcal del Segrià