Josep Oms va dirigir quatre jugadors a l’Europeu d’Edats de Bratislava

22/08/2019

Entre ells hi havia l’asturià Diego Vergara, de la categoria sub 12, que va ser el millor jugador de la delegació espanyola

El Gran Mestre Internacional Josep Oms va participar, del 2 al 10 d'agost, al Campionat d'Europa d'Edats disputat a Bratislava. Com ja ve sent habitual en els darrers anys, el màxima responsable de l’ADEJO hi va assistir com a entrenador, essent a més l’únic representant lleidatà. En total hi havia sis entrenadors per a una trentena d'alumnes.

En el cas de Josep Oms, portava quatre jugadors, entre els que destacava l’asturià Diego Vergara en la categoria sub 12 Open, el qual va tenir moltes opcions d'aconseguir podi, però lamentablement va perdre a la penúltima ronda, i tot i que va tornar a guanyar en la darrera partida, al final va quedar classificat en la vuitena posició, essent el millor jugador de la delegació espanyola.

Una altra de les alumnes de Josep Oms va ser Maria Eizaguerri, jugadora de moda darrerament en els escacs espanyols que, malgrat tot, no va tenir el seu torneig, ja que no va fer un bon inici i això va fer que es pressionés en excés i dificultés molt la tranquil·litat que s'ha de tenir per aconseguir un bon resultat.

Els altres jugadors que portava Josep Oms van ser Javier Martinez (Múrcia), que va tenir bon torneig però es va desinflar en les darreres jornades, i el català de l'Ateneu Colón de Barcelona Xavier Marzo, que va començar malament però que va acabar en plena forma.

Infolleida