Jordi Janés pren el relleu de Manel Ezquerra com a nou alcalde d'Alcarràs

20/12/2020

En compliment del que, ara fa un any i mig, van acordar els grups municipals de Junts per Alcarràs i Sempre Alcarràs.

Jordi Janés és, des d’aquest 19 de desembre, alcalde d’Alcarràs en compliment del que, ara fa un any i mig, van acordar els grups municipals de Junts per Alcarràs i Sempre Alcarràs, els quals amb quatre i tres regidors respectivament, conformen des del juny del 2019 el govern municipal de la vila alcarrassina. El ple d’investidura, que s’ha celebrat a porta tancada a causa de la pandèmia, ha comptat amb l’assistència dels consellers d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a més a més de familiars directes dels dos protagonistes i el personal municipal indispensable per al desenvolupament de la sessió. A la votació, Janés ha rebut el suport de vuit dels tretze regidors que integren el Ple.

Janés ha obert el seu mandat amb un emotiu discurs el qual ha iniciat amb un record per la seva mare, qui va se qui el va introduir en política,  agrair el suport rebut durant la seva carrera per part de la seva família i reivindicar la figura del conseller Josep Rull, actualment empresonat com a conseqüència, ha recordat, de la “falta de democràcia evident a l’Estat espanyol”. A continuació, i un per un, Janés ha detallat els que seran els eixos de la seva gestió en aquests dos anys i mig que té per endavant i, als quals, comptarà amb el suport dels quatre regidors de Junts per Alcarràs i els tres de Sempre Alcarràs.  Així, al nou alcalde ha definit la vila com “un poble amable, pròsper i amb la justícia social com a bandera” on s’ha de treballar per buscar “el somni alcarrassí”, que dibuixa un futur “amb oportunitats per a tothom” on “ningú se senti exclòs” i tothom, ha detallat Janés, “tingui les mateixes oportunitats que he tingut jo”.

Sostenibilitat, Ensenyament i Agroindústria

Durant els tres anys i mig de mandat que resten, ha explicat Janés, es treballarà “per un poble més net, amb un manteniment suficient dels carrers i el patrimoni” i amb unes places, parcs i jardins que esdevinguin “un reflex d’orgull de pertinença”. Per aconseguir-ho, es continuarà en la senda que ha permès la vila ser distingida com el municipi més sostenible d’aquest 2019 arreu de Catalunya i instal·lar un nou enllumenat capaç d’estalviar fins un 80%. També, igualment, se seguirà “reclamant la construcció d’un nou institut” i l’adaptació de les escoles “a les ràtios que es mereixen els nostres fills”. La pagesia i la ramaderia, ha afirmat l’alcalde, són “els motors econòmics” de la vila i, per mantenir-los, cal “superar reptes” com els que plantegen “la crisi de preus endèmica que viu la fructicultura fa anys” i les afectacions que, per la ramaderia, comporten els tancaments de l’hostaleria i el nou Pla que, per les dejeccions, es planteja des de les administracions de rang superior. “En cadascun dels fruits de la terra i en cadascun dels productes que elaboren els nostres ramaders hi ha una part del nostre entorn, del nostre clima, de la nostra cultura, del nostre paisatge i de nosaltres. I això és un valor absolut que hem de cuidar, mimar i conservar”, ha assenyalat Janés.

Esports, entitats i transparència

Un poble viu és un poble sa i un poble actiu i, per això, Janés planteja també la necessitat d’aconseguir, primer, que l’esport sigui declarat “un bé essencial” i, segon, donar una resposta a les necessitats que plantegen, pel que fa a nous espais, “la intensa activitat esportiva del municipi i la nul·la inversió dels darrers anys”. L’esport, destaca el nou alcalde, “és cohesió, inclusió social, salut i futur”. Les entitats que, ha afirmat Jordi Janés, “donen vida al nostre poble”, continuaran rebent “suport” i disposaran “dels espais per poder desenvolupar les seves activitats”. Tot plegat es farà dins d’un marc de “transparència” amb un ajuntament “de tots i totes” i amb veïns “atesos, escoltats i coneixedors de en què es gasten els seus recursos fins a l’últim cèntim”, raó per la qual s’impulsarà “amb consens i juntament amb treballadors, treballadores i sindicats” la nova Relació de Llocs de Treball de l’ajuntament. Per finalitzar, Janés ha sintetitzat el seu compromís amb el poble d’Alcarràs i la seva ciutadania amb una cita a Salvador Espriu, en concret uns versos del poema Inici de Càntic en el Temple: “Ara digueu: nosaltres escoltem les veus de l’alta mar d’espigues. Ara digueu: Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”. 

Ezquerra, nou primer tinent d’alcalde

Janés governarà en aquesta segona etapa del mandat que es va iniciar el 2019 amb el suport dels quatre regidors de Junts per Alcarràs i els tres de Sempre Alcarràs, entre els quals continua Manel Ezquerra, ara nou primer tinent d’Alcalde i de qui Janés ha indicat que, amb la seva feina com a primer edil, “deixa el nivell molt alt”. Al seu discurs, previ a la investidura de Janés com a primer edil, Ezquerra ha manifestat el “profund orgull” que per ell ha suposat poder ser alcalde “d’un poble, Alcarràs, que m’ho ha donat tot, especialment la meva família”. Ezquerra ha desitjat “sort i encerts”· a Jordi Janés perquè, ha dit, “la teva sort i els teus encerts seran els de tothom”.  Des del grup municipal d’ERC, el seu portaveu Santi Pelegrí, ha utilitzat una cita de John Fritzgerald Kennedy per aconsellar Janés que ha de preguntar-se “què pot fer pel seu poble” i Gemma Escar, portaveu del grup municipal del PSC, ha manifestat la seva voluntat d’arribar a acords i el seu “orgull i agraïment” per, referint-se a les forces de l’actual govern municipal, “compartir “una legislatura amb vosaltres”.



Infolleida