Inicien les obres per adaptar l'aeroport d'Alguaire a funcions més industrials

11/11/2020

Els treballs consisteixen en ampliar les pistes actuals i construir un tercer hangar

L’aeroport d’Alguaire ha iniciat les obres per adaptar l’espai a un ús més industrial després que no s’hagi assolit la xifra de vols comercials desitjada durant els deu anys que ja fa que està en funcionament. La intenció és que esdevingui un espai per a estacionar avions, subministrar-los combustible i fer-ne un manteniment de llarga durada.

El poc rendiment comercial de l’aeroport d’Alguaire ha fet que l’empresa pública que gestiona els aeroports de Catalunya hagi decidit fer un canvi d’estratègia. És per això que s’han iniciat les obres per construir un tercer hangar i ampliar la superfície per aparcar avions. Aquest increment d’activitat anirà lligat a un augment de personal.

L’aeroport compta actualment amb una escola de formació de pilots i està previst que també aculli sessions formatives per a manteniment d’aeronaus i que tindrà capacitat per a una vintena d’alumnes.

Paral·lelament, l’activitat comercial continuarà existint a l’aeroport d’Alguaire. Esperen recuperar la mitjana de vols d’altres anys després que aquest 2020 hagi vist reduïda la seva xifra de forma dràstica per culpa de la crisi sanitària. Entre els mesos de març i setembre, el nombre de passatgers es va veure reduït un 71% respecte a l’any anterior.

RICARD GÓMEZ