Indignació creixent a Maials per la falta d'ajudes després de l'incendi

19/08/2019

Els veïns es reuniran els propers dies per estudiar accions de protesta | Demanen també que s'aturi el projecte de l'abocador de Riba-roja

Indignació creixent a Maials, un dels municipis més castigats per l'incendi de Ribera d'Ebre, amb 75 propietaris amb terrenys agrícoles afectats que sumen un total de 395 hectàrees, majoritàriament d’oliveres.

Els terrenys segueixen igual que a finals de juny i els pagesos estan cada cop més disgustats amb el Departament d’Agricultura. L’Administració només ha tret una línia de crèdits i no ajudes a fons perdut com reclamaven els damnificats. Molts d’ells afirmen sentir-se oblidats i abandonats, i demanen la dimissió de la consellera, Teresa Jordà.

De fet, si no hi ha ajudes immediates, mols pagesos podrien abandonar els seus conreus per falta de recursos.

De cara a aquesta propera setmana, hi haurà reunions per estudiar protestes davant d’aquesta situació i també per evitar la posada en marxa de l’abocador de Riba-roja d’Ebre, situat a escassos quilòmetres de Maials.

La voluntat de pagesos, veïns i el consistori és intensificar les protestes fins que s’atenguin les demandes. De moment es seguirà amb els talls dels diumenges a la C-12, i no es descarten més accions coordinades amb la resta de pobles afectats.

Joan Llompart