Homenatge a Seròs a les víctimes de la Guerra Civil

04/07/2020

Ester Capella, Consellera de Justícia de la Generalitat, va presidir ahir al cementiri de Seròs un solemne acte en record de les víctimes de la Guerra Civil que serà un dels primers en homenatge a totes aquelles persones -es calcula que uns 500 lleidatans i lleidatanes- que van morir entre 1936 i 1939 i de les que no se n'ha trobat les restes. Un conjunt de plaques les recordarà a diferents cementiris del país.

Per un costat, es van inhumar a la fossa comuna del cementiri les restes d'un individu localitzat al Tossal de Maneta, també conegut com a Tossal de Folies, que correspondrien a un soldat mort durant les batalles del front del Segre el novembre de 1938.
Seguidament, es va instal·lar una placa informativa que deixarà constància que al Cementiri de Seròs s'hi han enterrat víctimes de la Guerra Civil. Aquesta placa és la primera d'un conjunt de plaques que s'instal·laran en diferents cementiris de Catalunya per tal que cap víctima de la Guerra Civil quedi en l'oblit. En paraules de la consellera: "Obrim fosses i tanquem dols".

Infolleida