Grans rases als accessos limiten el pas cap al vell aeròdrom d'Alfés

30/06/2017

L’aeroclub demana a la Generalitat compensacions i el consistori, la cessió de l’hangar

La Generalitat ha cavat grans rases en accessos a l’antic aeròdrom d’Alfés per impedir-hi el pas de vehicles a motor i ha senyalitzat el tancament de camins.

Les velles instal·lacions aeronàutiques són propietat de l’Executiu català i estan clausurades des de fa gairebé dos anys, quan una sentència judicial va obligar a tancar-les i a traslladar l’activitat a l’aeroport de Lleida a Alguaire, on actualment té la seu el Reial Aeri Club de Lleida. Actualment, les instal·lacions estan abandonades i en alguns punts evidencien el seu estat d’abandó.

Fonts de la conselleria de Territori van assenyalar que el camí principal d’accés no té cap rasa que hi impedeixi el pas. Malgrat tot, el president del Reial Aeri Club, Josep Maria Niubó, va remacar les dificultats per traslladar de l’antic hangar una avioneta que encara tenen aparcada. Va demanar també a la Generalitat una compensació per la pèrdua de patrimoni arran del trasllat de l’aeroclub a Alguaire, on paguen un lloguer de 600 euros al mes.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alfés, Hilari Guiu, va explicar que fa gairebé dos anys que negocien la cessió de l’equipament a l’ajuntament per destinar-lo al projecte de memòria històrica de la localitat, on hi ha restes de la Guerra Civil, com el polvorí o les trinxeres.

L’aeròdrom es va veure abocat al tancament quan una resolució judicial, instada per una denúncia ecologista, va evidenciar que el pla d’aeroports de la Generalitat de Catalunya prolongava la vida de les instal·lacions mentre no hi hagués cap altre equipament d’aviació a Lleida com el d’Alguaire.

Segre