Fruiturisme arriba a l’Escola Francesc Feliu i a l’EBM Els Tabollets

18/11/2019

L’Ajuntament ha impulsat als centres educatius de la vila una nova iniciativa per a donar a conèixer entre els alumnes la història i el patrimoni arquitectònic i natural d’Aitona

El projecte de Fruiturisme aposta, un cop més, per potenciar la seva vessant més educativa i formativa. I ho fa, des d’aquest mes de novembre, amb l’organització d’una nova proposta dirigida als alumnes de l’Escola Francesc Feliu i de l’Escola Bressol Municipal Els Tabollets.


Es tracta d’un programa de visites guiades per l’entorn natural i pels punts més emblemàtics del poble amb l’objectiu d’educar els infants en el coneixement de la història del municipi i la flora i fauna prototípiques de la zona que composen l’ecosistema físic i cultural de la vila. Per tot plegat, l’Ajuntament ha organitzat al llarg de les pròximes setmanes –amb el suport d’ambdós centres educatius- diverses sortides als camps i camins de Fruiturisme, a la llera del riu Segre al seu pas per Aitona, i als principals espais patrimonials i culturals del municipi.


La primera ruta va tenir lloc la setmana passada -amb l’acompanyament del regidor d’Ensenyament, Andreu Sànchez- i va permetre als alumnes posar en pràctica els coneixements que prèviament havien adquirit a l’escola sobre els diferents tipus de vegetació que poden trobar al costat de casa. Mentrestant, aquesta setmana hi ha prevista una nova excursió a la Biblioteca Municipal Domingo Espax; i properament també es duran a terme recorreguts per diferents punts d’interès cultural, així com per la ribera del Riu Segre.


Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que ”iniciatives com aquesta o com les visites de centres educatius durant la campanya de la floració ens permeten acostar als nostres infants i als escolars d’arreu del territori la història i els principals actius de la nostra vila d’una forma lúdica i amena”.
Infolleida