Èxit del FlorSeròs Experience

20/03/2024

Durant aquest cap de setmana, 16 i 17 de març, la floració dels arbres fruiters ha arribat al seu punt àlgid i a més, acompanyada de bon temps, el que ha permès gaudir al màxim de les activitats previstes de la FlorSeròs Experience, tant de les visites guiades de la floració com dels esdeveniments únics celebrats.

El sol ha regalat un cap de setmana espectacular, en què s'han celebrat diverses visites guiades de la ruta de la floració a Seròs. Els participants venien d’arreu de Catalunya per descobrir els colors i les olors de la floració.

Es van deixar sorprendre per la màgia de la natura i també, del passat del municipi, recorrent el Monestir d’Avinganya i els jaciments del Bovalar. Van poder tastar els pampos de la pastisseria Josete i conèixer de prop la selecció de productes de proximitat.

El dissabte al matí el poble es va omplir de pinzellades de colors amb la visita dels Urban Sketchers Lleida, que van pintar la floració en directe. Des de diferents localitzacions, van poder retratar els paisatges florits del municipi i tothom va poder apreciar l’estima per l’art. 

A la tarda, van reunir-se per veure la posta de sol en una finca florida, preparada i elegida per acollir el grup musical Encantades. D

Diumenge van donar pas a l’esperada Montmaneu 494, la marxa BTT on tots els participants van esforçar-se al màxim i van gaudir de corriols i paviment, en tres recorreguts diferents segons nivell i dificultat. A mesura que arribaven a la meta, van poder unir-se a l’esmorzar popular, passar a l’entrega de premis i descobrir els afortunats guanyadors i guanyadores dels sortejos.

També diumenge al matí, es va realitzar el primer tast de vins dirigit per l’enòleg Pol Aruja. En ella, van poder tastar els vins premiats de la DO Costers del Segre, aprendre en un taller d’aromes i gaudir d’un maridatge envoltats de la bellesa de la floració primaveral.

 

Infolleida