Esclata la tardor a Aitona

25/11/2019

“Aitona en Tardor” s’ha estrenat aquest cap de setmana amb un gran èxit de participació. Prop de 700 persones vingudes d’arreu del país han descobert l’espectacle cromàtic que ofereixen els camps durant la tardor i han pres part d’una jornada plena d’activitats lúdiques

La tardor ha esclatat de ple a Aitona. I ho ha fet aquest cap de setmana amb l’inici d’”Aitona en Tardor”, la nova campanya de promoció turística impulsada per l’Ajuntament a través del projecte de Fruiturisme.


Prop de 700 persones provinents de diferents punts de tot el territori –en un nou èxit de participació- s’han donat cita a la vila diumenge 24 de novembre per a prendre part d’un ampli programa d’activitats lúdiques i culturals per a tota la família i de visites pels camps aitonencs i pel patrimoni local, tot plegat organitzat amb l’objectiu de seguir donant a conèixer i difondre de la mà dels pagesos, productors i guies locals el tresor natural únic del que gaudeix Aitona durant els mesos de tardor.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa un balanç molt satisfactori de la jornada i explica que “amb Aitona en Tardor hem aconseguit quadrar el cercle i convertir Fruiturisme en un projecte, ara sí, totalment desestacionalitzat: amb ofertes turístiques durant l’estiu, la primavera, l’hivern i la tardor; vinculades, totes elles, amb el patrimoni arquitectònic i religiós del municipi i el seu entorn natural privilegiat”.

Caminaires vinguts d’arreu han participat des de primera hora del matí d’una caminada popular i solidària contra el càncer i en favor de la Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica (Oncotrail), en la que ha estat l’activitat inaugural del programa d’”Aitona en Tardor”.

A partir d’aquí, la jornada ha prosseguit amb propostes com un taller de tardor per a infants fins a 10 anys en el que els més petits han pogut descobrir la tardor fent manualitats i activitats amb elements típics d’aquesta estació; una visita als camps i als actius patrimonials que ha permès a tots els assistents gaudir d’un espectacle cromàtic únic i endinsar-se en les catifes creades a partir de les fulles caigudes dels presseguers; una sessió fotogràfica del paisatge tardorenc d’Aitona; i ball a càrrec de l’Associació de Jubilats d’Aitona.
Infolleida