En marxa la Brigada de Neteja Forestal d'Almacelles

26/11/2019

L’Ajuntament d’Almacelles s’ha acollit al Programa de Col·laboració Social del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que preveu plans especials de neteja forestal. De fet, aquest és el quart pla de similiars característiques que es tira endavant a Almacelles en els darrers anys. En aquest cas, es torna a crear una Brigada de Neteja Forestal que s’encarregarà de la neteja de les zones forestals del municipi (neteja del sotabosc, poda de la part baixa dels arbres, retirada d’arbres morts i troncs, etc). A més de la pròpia neteja i manteniment de les 22 hectàrees de zona boscosa del terme d’Almacelles, també s’intenta pal·liar possibles riscos mediambientals, com ara incendis o plagues.

En el cas de la Brigada de Neteja Forestal d’Almacelles s’han contractat tres aturats per un període de sis mesos: un enginyer agrònom i dos peons. La col·laboració social dura cinc mesos i mig i tindran un contracte de sis mesos de durada amb una jornada al 100%. L’Ajuntament col·laborarà en la coordinació de les tasques, la logística, en proporcionar les eines i material necessari als treballadors contractats i el pagament d’una part de le retribucions d’aquests treballadors.

Les tasques de neteja s’han iniciat a l’àrea boscosa de la Serra dels Pedregals, però s’aniran estenent en les altres zones boscoses del municipi que també ho requereixin.

Infolleida