En busca de la tranquil·litat però sense cobertura mòbil

03/11/2020

Una parella es trasllada de Lleida a Corçà i es troba amb la dificultat de teletreballar perquè no els arriba connexió

Més de 100 municipis de la demarcació de Lleida ja tenen alta velocitat i la resta la tindran en cinc anys. Aquesta és la conclusió d’un informe elaborat per la Diputació sobre noves tecnologies. Ara bé, avui dia encara existeixen zones, sobretot les més envellides i despoblades, que encara tenen problemes de connexió i cobertura mòbil.

És el cas de la Maribel i el Jose, una parella que s'ha traslladat de Lleida a Corçà, una vila de només 32 habitants que pertany al terme municipal d’Àger. Quin és l’únic problema? Que no tenen connexió a internet. Això provoca que la Maribel, que treballa com a administradora, no pugui fer-ho a distància i hagi d’anar a casa del seu germà que viu a Lleida per fer-ho. El teletreball, que ha d’esdevenir el futur per a moltes empreses, de moment no es pot fer des d’aquest petit poble de la Noguera. Tot i aquestes dificultats, no és plantegen tornar al ritme de la ciutat, del qual han volgut fugir per buscar noves motivacions al camp.

La intenció d’aquesta parella és reformar la casa on viuen i insistir a les companyies mòbils perquè els facin arribar senyal d’internet, que no és molt demanar en ple 2020.
RICARD GÓMEZ