Els bombers donen per controlat l'incendi de Ribera d'Ebre

30/06/2019

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat , a les 22.26 hores d'aquest diumenge l’incendi que des de dimecres passat ha afectat diverses poblacions de la Ribera d’Ebre.

Al llarg del diumenge hi han treballat una cinquantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat. Els mitjans (34 vehicles autobomba, dotacions del Grup d’Actuacions Forestals GRAF, vehicles de suport i comandament i 3 helicòpters) han intensificat les tasques d’extinció al terç superior del flanc dret per poder consolidar tot el perímetre i han remullat la zona per poder donar per controlat el foc.
 
Les condicions meteorològiques han condicionat les tasques d’extinció, amb temperatures extremes, humitats baixes i vents intensificats de marinada que han bufat reforçats al llarg de tota la tarda i no han minvat d’intensitat fins entrar la nit.
 
El foc, que estava estabilitzat des d’ahir a les 21.53 hores, ha cremat 6.000 hectàrees de vegetació, segons les informacions del Cos d’Agents Rurals.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla INFOCAT mentre durin les tasques d'extinció d'aquest foc, i també per l'elevat risc d'incendi forestal que hi ha a molts punts del territori. Des del CECAT de Protecció Civil també s'està fent seguiment de l'onada de calor que afecta Catalunya.

Pel que fa a les persones desallotjades per l'incendi, un cop els bombers han donat el foc per controlat, s'ha autoritzat que puguin tornar a casa seva.
 
I pel que fa a les restriccions d’accés als massissos, avui s’ha reobert l’accés a les Gavarres i Cadiretes, però s’ha mantingut la prohibició a Montserrat, Montsec, Montsant i Ports de Tortosa.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, en aquests moments a la zona queden tallada la carretera T-703, entre la Palma d'Ebre i la C-233.
InfoLleida