Els amants del Playmobil se citen a Torres de Segre en la primera edició de la Fira del Col·leccionisme

30/10/2023

Se celebrarà els dies 4 i 5 d’octubre al pavelló poliesportiu amb diorames, tallers infantils i un espai amb parades, i s’hi espera la presència d’uns 2.000 visitants

La diputada Sandra Marco; l’alcalde de Torres de Segre, Axel Curcó; la presidenta de l’Associació Playchic, Sílvia Caravaca, i la presidenta de l’Associació ‘Neuroblastoma por Leire’, Sílvia Barrieras, han presentat aquest dilluns la primera edició de la Fira del Col·leccionisme de Playmobil, que se celebrarà a Torres de Segre els dies 4 i 5 de novembre.

 

La fira ─que està organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Torres de Segre i l’entitat Playchic de Lleida─ espera l’arribada d’uns 2.000 visitants i disposarà de diferents diorames exposats al públic, un taller infantil de ‘Com crear el teu propi diorama’, pinta cares, i espais per poder dibuixar i pintar. També hi haurà un espai amb parades de Playmobil, on tots els col·leccionistes que ho desitgin podran adquirir diferents figures i complements, així com peces descatalogades. Està previst que hi hagi maquetes exposades d’uns 25 metres quadrats.

 

Aquesta és la quarta fira que se celebra a les comarques de Lleida d’aquest àmbit. Anteriorment, s’havien fet al barri de Balàfia, de la ciutat de Lleida, a Artesa de Lleida i a Torre-serona, amb la presència d’entre 500 i 1.000 persones.

 

Sandra Marco i Axel Curcó han coincidit en assenyalar la importància de l’aspecte social que genera aquesta fira, que cada vegada que s’ha organitzat ha donat bona part de la seva recaptació a entitats i associacions que treballen en el tercer sector.

 

Sílvia Barrieras s’ha felicitat que, enguany, hagin pensat en la seva associació fent la donació de part de la recaptació, mentre que Sílvia Caravaca ha recordat que aquestes darreres quatre fires sorgeixen després que cremés una nau on tenien tot el material relacionat amb Playmobil i que haguessin de refer, des de zero, aquesta pràctica.

 

Els diners recaptats amb les entrades seran un donatiu de 3 € per entrada per a l’Associació Neuroblastoma per Leire, una entitat té com a finalitat destinar els diners a la investigació del neuroblastoma, un tipus de càncer infantil, vehiculat a través de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona.

Infolleida