Els alcaldes i alcaldesses de 6 municipis del Baix Segre exigeixen que es permeti obrir als clients l'interior dels bars i restaurants

05/08/2020

Demanen al comitè del PROCICAT que les mesures de confinament establertes al Baix Segre, s'equiparin a les restriccions vigents actualment a la resta de municipis del Segrià.


Els alcaldes i alcaldesses dAitona, Alcarràs, La Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre s'han reunit telemàticament aquest dimarts, 4 d'agost, per estudiar la situació social i econòmica daquests municipis després de gairebé una setmana d'aplicació de la Resolució SLT/1941/2020, de 30 de juliol, per la qual es modifiquen i es prorroguen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, La Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

Després de la trobada, els batlles del Baix Segre han acordat demanar al PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) que en la reunió prevista per demà, dimecres 5 d'agost, es revisi la millora epidemiològica detectada en aquests sis municipis i es justifiqui l'equiparació de les mesures de confinament a la resta de municipis de la comarca del Segrià. En aquest sentit, demanen, sobretot que es permeti lobertura dels espais interiors dels establiments hostalers: bars i restaurants, que ara només poden oferir el servei a les terrasses, al 50%.

Els bars, cafeteries i restaurants del Baix Segre únicament poden servir consumicions i dinars a les seves terrasses. Aquesta limitació coincideix amb les setmanes més intenses pel que fa a volum de feina de la campanya de la fruita dolça amb unes temperatures molt elevades, fet que impedeix que els treballadors puguin estar a les terrasses daquests establiments. Per això, es demana al PROCICAT que permeti els establiments hostalers que serveixin dinars obrir els seus espais interiors com ja es permet en el cas dels hotels.

Mentre estem a l'espera d'aquesta nova petició del comitè tècnic del PROCICAT, des del consistori demanem que tothom extremi les precaucions, redueixi la mobilitat que no sigui estrictament necessària i adopti totes les mesures sanitàries i de seguretat establertes, diu l'Ajuntament de La Granja d'Escarp.
Infolleida