Els ajuts a la reactivació del comerç i la restauració de Lleida i sis pobles del Baix Segre es podran preparar la setmana vinent

24/09/2020

A exposició pública durant 10 dies, i afecten Lleida, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, La Granja d'Escarp i Torres de Segre.

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha anunciat al Consell d’Alcaldies d’aquest dijous que ja s’han acabat de redactar les bases dels ajuts destinats a la reactivació del sector comercial i la restauració de la ciutat de Lleida i els sis municipis del Baix Segre (Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d'Escarp i Torres de Segre) que han patit amb més intensitat el confinament per les mesures de contenció de la pandèmia sanitària. La setmana vinent es posaran a exposició pública durant 10 dies.
Està previst que dilluns es tanquin els últims detalls dels ajuts amb la Cambra de Comerç de Lleida, PIMEC Comerç, FECOM, la Federació d'Hostaleria de Lleida i els ajuntaments, que han col·laborat en l’elaboració de les bases.
Una vegada acabi el termini d’exposició púbica, els comerços i establiments de restauració dels set municipis afectats ja podran fer les sol·licituds als respectius ajuntaments, que les enviaran al Consell Comarcal per a la seva tramitació.
El president ha valorat molt positivament la col·laboració de les diferents entitats i consistoris i ha destacat que s’ha treballat intensament per fer que la tramitació sigui molt senzilla i àgil, amb l’objectiu de facilitar l’accés als ajuts a les empreses i autònoms que més ho necessiten. Així, només caldrà presentar una declaració responsable de reducció de vendes durant el segon confinament, respecte el mateix període de l’any anterior.
Cal recordar que el conveni del Consell Comarcal amb la Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) inclou 3,9 milions per als ajuts destinats als municipis més afectats del Segrià i 100.000 euros per a la promoció econòmica de tota la comarca. De fet, el Consell està planificant una campanya per millorar la imatge del Segrià, que quedat malmesa durant el confinament, i compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
D’altra banda, al Consell d’Alcaldies d’aquest dijous hi ha participat la Direcció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que ha explicat als responsables dels ajuntaments la nova ordre de subvencions adreçada als municipis de la part catalana de les conques compartides per a l'execució d'actuacions de prevenció davant d'avingudes que beneficiïn una zona urbana.
El Consell d’Alcaldies ha començat amb un minut de silenci en record de Jaume Revés, ex vicepresident del Consell, que va morir el passat 12 de setembre en un accident de trànsit. La sessió s’ha retransmès pel canal de Youtube del Consell Comarcal.
Consell Comarcal del Segrià