El Segrià, la comarca de Ponent amb més participants en les activitats d'estiu 2020 malgrat la pandèmia

19/09/2020

Hi han participat 2.384 infants i joves.

Les entitats organitzadores de les activitats de lleure a les comarques de Ponent i de l’Alt Pirineu i Aran han notificat a la Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies fins a un total de 487 activitats aquest estiu. La comarca del Segrià ha estat la comarca amb més participants inscrits, amb un total de fins a 2.384 participants i gairebé amb el 50% de les activitats de tota la demarcació.
Al Segrià l’activitat estrella ha estat el format de casals de vacances, amb un total de 156 activitats notificades, seguida del format de campus esportiu sense pernoctació, amb un total de 92 notificacions. Des del Consell Comarcal del Segrià s’ha destacat el baix grau d’incidència i afectació derivada de la situació de pandèmia provocada per la COVID19.
Tan sols un total de 5 activitats han hagut de suspendre la seva activitat i tot i el nombre d’incidents o sospites de covid-19, la gran majoria han estat sospites amb final negatiu. De fet, a nivell de tot el territori català només hi ha hagut casos confirmats en 21 participants i 17 dirigents, d’entre més de 235.000 infants i 36.300 monitors i monitores. Enguany el tret de sortida a les activitats de lleure educatiu d’estiu començava marcada per la situació de pandèmia. Des de l’inici del confinament planava una incertesa en la celebració d’aquestes, i fins i tot, molts dubtes amb relació a la seva realització i/o possibilitats d’èxit.
Finalment, la campanya ha acabat reforçant el rol i importància del lleure, així com dels seus i les seves professionals, convertint-se en un èxit de país. Des dels mesos de maig a setembre de 2020, el Consell Comarcal del Segrià per mitjà del Servei Comarcal de Joventut “Jove_Segrià” va implementar un pla de formació, seguiment i xoc davant les possibles afectacions de la pandèmia que ha consistit en:
3 formacions amb relació als protocols de lleure en la implementació de les activitats d’estiu amb una participació de fins a 80 entitats.
314 assessoraments en matèria de lleure juvenil.
25 coordinacions amb el departament de Salut.
35 visites en matèria de lleure de seguiment per tal de comprovar el compliment del Decret 267/2016, de 10 de Juny i els respectius protocols.
S’han dut a terme fins a 35 assessoraments en matèria d’ajuts al lleure.
El Consell Comarcal del Segrià ha agraït per mitjà d’una carta a les entitats de lleure l’esforç individual i col·lectiu, la seva implicació i el seu compromís i professionalitat.
Consell Comarcal del Segrià