El Segrià adjudica l'abocador des Montoliu a Romero Polo, que l'ampliarà per 14 milions

23/05/2017

Obres durant dos anys i l’explotarà durant deu, prorrogables a deu més | El consorci que integren consell, Paeria i Generalitat confirma la resolució del concurs de forma definitiva després de dos anys

La unió temporal d’empreses, formada per Valoriza i la firma lleidatana Romero Polo es va adjudicar aquest dilluns de manera definitiva l’ampliació i la gestió de l’abocador comarcal del Segrià per un període de deu anys prorrogables fins a deu més. El Consorci de Residus, que integren el consell comarcal, la Paeria i la Generalitat, va resoldre aquest dilluns el concurs dos anys després que es convoqués la licitació el maig del 2015. L’oferta guanyadora inclou obres d’ampliació i per millorar el reciclatge per valor de 14 milions d’euros, que haurà d’executar en un període de dos anys.

La concessió implica la construcció de dics i d’un nou vas per augmentar la capacitat de l’abocador, així com d’una planta de separació de residus per tal d’augmentar el reciclatge i incrementar la seua vida útil, d’acord amb les clàusules de la licitació. El consell del Segrià té ara pendent d’adjudicar un segon contracte per a la direcció de les obres.

L’ampliació i l’augment del reciclatge a l’abocador del Segrià, ubicat a Montoliu de Lleida, arriba mentre el consell comarcal planteja la recollida d’escombraries mitjançant el sistema porta a porta en vint-i-dos municipis i les illes de contenidors en tretze.

Segre