El robatori de cable a la captació d’aigua de l’Ebre deixa sense bombatge el reg del Segrià Sud

04/03/2020

Un nou robatori, aquesta vegada de cable de coure a les connexions de la captació del Segrià Sud a l’Ebre, al municipi d’Almatret, va deixar ahir sense bombatge per donar aigua aquest sistema de reg per degoteig. La comunitat de regants va valorar els danys en més de 160.000 euros, ja que les instal·lacions han quedat seriosament perjudicades i s’hauran de tornar a reposar com més aviat millor.

El reg va obrir la campanya el 27 de febrer passat, la qual cosa ha permès omplir les basses de proveïment, que tenen reserves per a una setmana, va explicar el president de l’organisme, Joan Sabaté. Així, les connexions hauran de tornar a funcionar en aquest termini per poder subministrar aigua a les finques, va remarcar.

El robatori es va produir ahir a la matinada i la comunitat de regants ho va denunciar als Mossos d’Esquadra, que es van personar a la tarda i van obrir una investigació per descobrir-ne l’autoria. Aquesta no és la primera vegada que es registren furts de material a les instal·lacions de reg.

Per més informació accedeixi a SEGRE
SEGRE